نوشته شده توسط : zg

اگر شما از افرادی هستید که برای تهیه سیستم تهویه مطبوع برای ساختمان یا پروژه خود دچار تردید هستید که کدام یک از دستگاه های تهویه مطبوع برای فضای شما مناسب تر است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید باشید. در این مطلب به بررسی و مقایسه سیستم های تهویه مطبوع مانند کولر گازی ، داکت اسپلیت ، چیلر و همچنین مزایا و معایب هر دستگاه پرداخته ایم.

شما می توانید با مطالعه این مطلب و با شناختی کامل نسبت به سیستم های تهویه، بتوانید با در نظر گرفتن شرایط و ویژگی های محل مورد نظر، انتخابی مناسب برای تهویه فضای خود داشته باشید.

مقایسه داکت اسپلیت، کولر گازی و چیلر

در سیستم های تهویه مطبوع استفاده از چیلر و فن کویل دارای هزبنه اولیه و هزینه نگهداری بالاتر اما  دارای کیفیت بهتر از کولر گازی و داکت اسپلیت است.

داکت اسپلیت که  طی چند سال اخیر استفاده از آن در ایران رواج یافته نسبت به چیلر و فن کویل دارای کیفیت پایینتری است اما از دستگاه های کولر گازی بهتر است.

استفاده از کولر گازی به جهت صرفه اقتصادی بیشتر مورد توجه و استفاده قرار میگیرد اما به لحاظ کیفیت در این مقایسه رتبه سوم را دارد.

دستگاه های دیگر تهویه مطبوع مانند vrf ، کولر آبی، ایرواشر، هواساز و ایرواشر آپارتمانی وجود دارند که هر کدام در کاربری های خاص خود استفاده میشوند.

سیستم کولر آبی ارزانترین سیستم تهویه مطبوع و خارج از رنج آسایش و سیستم باکتریال است و یک سیستم منسوخ است.

vrf به جهت هزینه اولیه و نگهداری بالا و هزینه لوله کشی بالا اکثرا در پروژه ها صرفه مالی ندارد و تنها در یک سری پروژه های اداری وتجاری خاص استفاده میشود.

ایرواشر و هواساز مربوط به سیستم های صنعتی، اداری، تجاری و یکپارچه است و استفاده از آنها برای کاربری های مسکونی توصیه نمیشود.

ایرواشرهای آپارتمانی و مسکونی به لحاظ بهداشتی و کیفیت عملکرد در رده کولر آبی قرار میگیرند و دارای کیفیت تهویه پایینی هستند.

داکت اسپلیت

داکت اسپیلت به سیستم کولر گازی کانالی گفته می شود که از ظرفیت ١٨٠٠٠ تا ۶٠٠٠٠  بی تی یو بر ساعت تولید می شود.

داکت اسپلیت یک پنل خارجی و یک پنل توکار داخلی دارد که امکان کانال کشی به اتاق ها و فضای نشیمن را دارد.

رابطه بین پنل داخلی و خارجی یک جفت لوله مسی رفت و برگشتی است که نباید از متراژ خاصی بیشتر شود.

در سیستم داکت اسپلیت توزیع هوا در اتاق ها توسط سیستم کانال کشی انجام میشود.

استفاده از جریان هوا برای تهویه و سرمایش و گرمایش فضاهای مشترک مشکلاتی از جمله کنترل میزان هوای مورد نیاز هر فضا را دارد که کنترل دما را مشکل میکند.

برخی از داکت اسپلیت ها امکان تامین هوای تازه و تزریق به محیط را دارند.

داکت اسپلیت

کنترل دما در سیستم داکت اسپلیت بدلیل استفاده از یک ترموستات در محیط مشترک به درستی انجام نمیشود. برای مثال اگر در یک واحد مسکونی که از داکت اسپلیت استفاده شده است بخواهیم دمای اتاق را تنظیم کنیم تنها راه تنظیم دما از روی پنل کنترل در فضای سالن است و یا اینکه به روش مکانیکی دریچه هوا را ببندیم که در این صورت فشار هوا به دریچه های دیگر اعمال میشود.

چیلر و فن کویل

چیلر یک دستگاه تولید آب سرد است. در واقع چیلر یک آبسردکن بزرگ است که آب سرد تولید شده را به وسیله پمپ باید به داخل واحدها هدایت کرد. لوله‌کشی بین واحدها و موتورخانه و چیلر از لوله‌های فولادی است. در داخل واحدها آب سرد باید گرمای محیط را بگیرد و محیط را خنک کند که به وسیله دستگاه فن کویل این کار انجام می شود. فن کویل ها دارای یک کویل آب مسی و یک فن هستند که با گردش آب سرد در کویل آنها باد خروجی از آن خنک می شود.

در استفاده از سیستم چیلر و فن کویل میتوان با جریان آبگرم در فن کویل ها محیط را گرم کرد. چیلر در سیتسمهای تهویه مطبوع فقط در فصل گرما کار میکند و در فصل سرما باید جریان آبگرم موتورخانه درون فن کویل ها هدایت شود.

در استفاده از چیلر به ازای هر فضا باید یک دستگاه فن کویل در نظر گرفته شود. فن کویل دیواری ، سقفی، زمینی، کاستی، کانالی و...

در سیستم های مسکونی معمولا از فن کویل های سقفی توکار و زمینی استفاده میشود و در سیستم های تجاری و اداری از مدل های کانالی، کاستی و دیواری استفاده میشود.

به چیلر های زیر ۱۰ تن مینی چیلر گفته میشود، سیستم کاری چیلر و مینی چیلر تفاوتی ندارد و تنها تفاوت در ابعاد و ظرفیت دستگاه است.

کولر گازی

کولر گازی در انواع ایستاده، پرتابل، دیواری و کاستی تولید میشود. که اکثرا به سیستم آنها آشنا هستند. کولر های گازی دارای ظرفیتی نهایتاً تا ۹۰۰۰۰ بی تی یو بر ساعت هستند که به صورت دیواری، زمینی و سقفی نصب می‌شوند و برای هر فضا باید یک دستگاه کولر گازی مجزا در نظر گرفته شود.

هر دستگاه کولر گازی دارای یک پنل بیرونی است که باید در محل مناسب با جریان هوای مناسب نصب شود و فاصله مجاز آن با پنل داخلی حفظ شود. در صورتی که طول یا ارتفاع لوله کشی کولر گازی از متراژ ذکر شده در کاتالوگ  تجاوز کند امکان آسیب به دستگاه وجود دارد.

محدودیت ظرفیت و محدودیت طول لوله کشی و تعداد پنل های خارجی زیاد، استفاده از کولر گازی را برای پروژه‌های بزرگ محدود می کند.

کولر گازی دارای انواع سرد تنها و سرد و گرم است که  دارای رنج دمایی کارکرد از ۴۸ تا ۰ درجه است. در دماهای پایین تر و سردتر از ۵ درجه سانتیگراد به درستی عمل نمیکند و نمیتوان به سیستم گرمایش آن در همه شرایط اعتماد کرد.

در مناطق گرمسیری که دما تا ۶۰ درجه میرسد از سیستم کولر گازی حاره ای یا همان تروپیکال استفاده میشود این دستگاه ها عمولا تا ۵۶ و در برخی برندها تا ۶۰ درجه عمل میکنند. کولر گازی تروپیکال سیستم گرمایش ندارد و فقط بصورت سرمایشی عمل میکند.

مقایسه داکت اسپیلت، کولرگازی و چیلر به لحاظ اقتصادی

به لحاظ اقتصادی در مورد هزینه اولیه و هزینه های نگهداری و تعمیرات می‌توان گفت که چیلر پر هزینه ترین سیستم سرمایشی است. در رده دوم داکت اسپلیت و کم هزینه ترین دستگاه، کولر گازی است.

هزینه اولیه چیلر مربوط به تهیه دستگاه چیلر، فن کویل ها، لوله کشی بین فن کویل ها، سیستم پمپاژ آب و سیستم انبساط و هزینه سیستم های کنترل و... است.

هزینه های مربوط به داکت اسپلیت مربوط به لوله کشی بین پنل بیرونی و داخلی و کانال کشی سیستم داخلی داکت اسپلیت است.

مقایسه داکت اسپلیت، کولر گازی و چیلر به لحاظ کیفیت عملکرد

کیفیت عملکرد سیستم چیلر و فن کویل بالاتر از سیستم داکت اسپلیت و کولر گازی است. در مورد کیفیت عملکرد داکت اسپلیت باید گفت که چون دستگاه به صورت مرکزی برای همه اتاق ها و دریچه ها در نظر گرفته می‌شود، اولاً صدای بالایی ایجاد می کند. ثانیاً کنترل دماهای هر اتاق دشوارتر است. چرا که کنترلر دما در داکت اسپلیت ها یک واحد مرکزی در فضای مشترک واحد مسکونی است و سنسوری برای کنترل دمای اتاق ها ندارد. اما در مورد چیلر و فن کویل چون هر دستگاه با ترموستات محیطی مربوط به همان محیط کنترل می‌شود امکان خاموش کردن فن کویل اتاق خواب در طول روز که از آن استفاده نمی شود وجود دارد و دمای هر فضا را می توان با ترموستات همان فضا کنترل کرد.

مزایای چیلر و فن کویل

  1. سیستم خنک کاری یکپارچه مجموعه
  2. کنترل دما و کنترل کارکرد هر دستگاه فن کویل به صورت مجزا
  3. امکان مادولار کردن چیلر و کنترل ظرفیت طبق نیاز ساختمان
  4. امکان تهویه ساختمان های بزرگ و ظرفیت نامحدود چیلر
  5. امکان نصب چیلر در موتورخانه طبقات پایین، روی بام و یا در حیاط ساختمان
  6. امکان اتصال برخی از مدل‌های فن کویل به سیستم هوای تازه

معایب چیلر

  1. هزینه اولیه بالا
  2. هزینه تعمیرات و نگهداری بالا نیاز به اپراتور متخصص
  3. اشغال فضای موتورخانه یا بام ساختمان
  4. نیاز به تامین آب نرم و سختی گیری آب با حجم زیاد برای چیلرهای آب خنک
  5. در صورت خرابی سرمایش کل مجموعه از کار می افتد مگر اینکه از دو دستگاه چیلر استفاده شده باشد

مزایای داکت اسپلیت

  1. سیستم یکپارچه گرمایش و سرمایش واحد
  2. امکان لوله کشی با طول بالا
  3. عدم نیاز به پمپ آب و سیستم لوله‌کشی آب
  4. امکان نصب کویل آبگرم
  5. امکان اتصال به پکیج و موتورخانه مرکزی گرمایش سرمایش با کویل DX و راندمان بالا
  6. نصب در سقف کاذب و پنهان و دور از دید
  7. قیمت نسبتاً مناسب
  8. امکان اتصال به سیستم هوای تازه

معایب داکت اسپلیت

  1. صدای زیاد در واحدهای مسکونی و اداری
  2. عدم امکان کنترل دمای هر اتاق به صورت مجزا
  3. نیاز به کانال کشی
  4. اشغال فضای سقف کاذب گرمایش ضعیف با کویل گرمایی به نسبت رادیاتورها و سیستم شوفاژ
  5. عدم امکان کنترل ظرفیت و در نتیجه مصرف برق بالا

 مزایای کولر گازی

  1. قیمت اولیه مناسب
  2. امکان خاموش و روشن کردن دستگاه هر فضا
  3. عدم نیاز به لوله کشی آب و سیستم پمپاژ و کانال کشی
  4. تنوع محصولات کولر گازی مانند کولر گازی ایستاده ، پنجره ای، کاستی، دیواری و....

معایب کولر گازی

  1. عدم امکان لوله کشی کولر گازی با طول بالا
  2. عدم امکان اتصال به سیستم هوای تازه
  3. محدودیت ظرفیت
  4. چیدمان پنل های خارجی
  5. تخلیه آب کندانس از چند نقطه.

در ادامه می توانید قیمت محصولات و همچنین اطلاعات فنی و تخصصی در رابطه با انواع سیستم های تهویه مطبوع، کولر گازی، داکت اسپلیت، فن کویل، چیلر، هواساز و برج خنک کننده را در انواع برندها، مدل ها و ظرفیت ها در وبسایت تخصصی بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: کولر گازی , فن کویل , چیلر , داکت اسپلیت , ,
:: برچسب‌ها: چیلر , مینی چیلر , کولر گازی , کولر گازی ایستاده , داکت اسپلیت , قیمت داکت اسپلیت , ایرواشر , ایرواشر آپارتمانی , فن کویل , فن کویل سقفی , فن کویل دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

دستگاه های هواساز که سیستم سرمایش آنها از نوع تبخیری است دستگاه ایرواشر گفته می شوند. ایرواشر حداقل متعلقات یک هواساز را داراست با این تفاوت که به جای کویل سرمایش از سیستم ایرواشر استفاده می کند.
سیستم ایرواشر نیز مانند دیگر سیستم ها و دستگاه های تهویه مطبوع به سرویس نیاز دارد. سرویس ایرواشر سبب افزایش طول عمر دستگاه و افزایش کارایی ایرواشر می شود.

ایرواشر

سرویس و تعمیرات ایرواشر

تمام محصولات سرمایشی و گرمایشی بعداز مدتی به سرویس نیاز دارند، بهترین دوره زمانی برای سرویس و تعمیر ایرواشر یک سال می باشد، ممکن است نیازی نباشد سیستم ایرواشر هر سال بازبینی شود ولی ممکن است نازل ها و فیلتر ها در بعضی مناطق در مدت زمان کمتری نیاز به سرویس داشته باشند.

سرویس دستگاه ایرواشر به تخصص نیاز دارد و کاربران عادی نمی توانند این کار را انجام دهند، اگر افراد بدون دانش فنی و تخصص کافی اقدام به سرویس و تعمیر دستگاه ایرواشر نمایید علاوه بر آسی به دستگاه ممکن است خود فرد نیز آسیب ببیند. بنابراین توصیه می شود تعمیر ایرواشر به افراد متخصص سپرده شود.

نحوه تغییر حالت گرمایش به سرمایش در دستگاه ایرواشر

  1. شیر ورودی آب گرم به دستگاه را ببندید.
  2. درب دسترسی به داخل دستگاه را باز کنید.
  3. دریچه کویل را از طریق پیچ کردن صفحه مسدود کنید.
  4. درب دسترسی دستگاه را ببندید.
  5. دریچه های هوای سرد را باز کنید.
  6. گزینه تغییر فصل را در پنل هوشمند انتخاب کنید.

نحوه تغییر حالت سرمایش به گرمایش در دستگاه ایرواشر

  1. شیر ورودی آب گرم به دستگاه را باز کنید.
  2. درب دسترسی به داخل دستگاه را باز کنید.
  3. صفحه مسدود کننده دریچه کویل را بردارید.
  4. دریچه های هوای گرم را ببندید.
  5. گزینه تغییر فصل را در پنل هوشمند انتخاب کنید.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت ایرواشر را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: هواساز , ,
:: برچسب‌ها: ایرواشر , ایرواشر سقفی , ایرواشر صنعتی , تعمیر ایرواشر , تعمیرات ایرواشر , دستگاه ایرواشر , سیستم ایرواشر , قیمت ایرواشر , هواساز ایرواشر , کاربرد ایرواشر ,
:: بازدید از این مطلب : 247
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

با توجه به  شرایط اقتصادی این روزها، گرم شدن هوا و افزایش مصرف برق خانوار ها به جهت استفاده از کولر، هزینه برق خانواده ها با افزایش چشمگیری مواجه است. در این مقاله راهکار هایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی ارائه شده است. امیدواریم با مطالعه این مقاله و بکار گیری روش های ارائه شده بتوانید مصرف برق کولر گازی خود را به حداقل برسانید.

روش های کاهش مصرف برق کولر گازی

اهمیت محل نصب کولر در کاهش مصرف برق

بیشترین دستگاه های تهویه مطبوع و سیستم های سرمایشی مورد استفاده در کشور ما کولر های آبی ، سلولزی و کولر گازی یا اسپلیت است. یکی از مهمترین نکاتی که منجربه کاهش مصرف برق هر نوع کولری می شود، محل نصب کولر آبی و کمپرسور اسپلیت است.

بهتر است کولر آبی و یا کمپرسور کولر گازی را در سایه و فضای باز نصب کنید تا هوا به راحتی جریان یابد. رعایت این مورد به بهبود عملکرد و افزایش راندمان کولر بسیار کمک خواهد کرد. همچنین می توانید برای کاهش فشار روی کولر و به دنبال آن کاهش مصرف برق از یک سایه بان برای قرار گرفتن روی کولر استفاده کنید.

اهمیت انتخاب کولر متناسب با محیط جغرافیایی در کاهش مصرف برق کولر

قبل از خرید کولر حتما به محیطی که در آن زندگی می‌کنید و آب و هوای منطقه خود توجه لازم را داشته باشید. اغلب برای خنک کردن مکان هایی با آب و هوای گرم و مرطوب و مناطق ساحلی به دلیل وجود رطوبت از کولر گازی و اسپلیت استفاده می شود. در مقابل در مکان هایی با آب و هوای گرم و خشک از کولر های آبی استفاده می شود. انتخاب صحیح نوع کولر متناسب با وضعیت آب و هوایی منطقه منجربه کاهش مصرف انرژی خواهد شد.

اهمیت انتخاب ظرفیت کولر بر اساس مساحت فضا در کاهش مصرف برق کولر گازی

قبل از خرید کولر آبی یا کولر گازی اسپلیت به ابعاد و مساحت فضایی که می خواهید کولر را نصب و استفاده کنید توجه لازم را داشته باشید. اگر فضایی که قصد خنک کردنش را دارید، کوچک است می‌توانید از انواع کولر اسپلیت کوچک ، کولر پرتابل ، کولر ایستاده و یا کولر پنجره ای استفاده کنید. اگر کولر شما ظرفیت سرمایشی بیشتری نسبت به فضای شما داشته باشد، با توجه به اینکه کولر های با ظرفیت بالاتر مصرف برق و انرژی بالاتری دارند ، برق مصرفی و هزینه های شما بی جهت افزایش می یابد. چرا که با کولری با ظرفیت پایین تر نیز قادر به خنک کردن فضای خود هستید. بنابراین توصیه می شود قبل از خرید کولر با چند کارشناس مشورت کنید تا کولری با ظرفیت مناسب را به شما معرفی کنند.

اهمیت محل نصب اسپلیت در کاهش مصرف برق کولر گازی

ترجیحا اسپلیت را در محلی نصب کنید که نزدیک‌ترین وضعیت ممکن را نسبت به محلی که خنک بودن آن از اهمیت بیشتری برخوردار است داشته باشد. بطور مثال نزدیک به اتاق نشیمن ، پذیرایی یا نزدیک به تلویزیون. در این صورت محلی که افراد بیشترین تایم خود را در آن قسمت حضور دارند خنک ‌تر می‌مانند و به تنظیم مجدد کولر و یا کاهش درجه توسط ریموت کنترل کولر نیازی نخواهید داشت.

اهمیت خاموش کردن کولر موقع ترک منزل در کاهش مصرف برق کولر گازی

درست است که وقتی از هوای گرم بیرون وارد خانه می‌شوید، دوست دارید هوایی خنک را نفس بکشید؛ اما این کار باعث می‌شود چندین ساعت متوالی سیستم سرمایشی شما از برق استفاده کند.

زمانی برای خاموشی کولرها در نظر بگیرید

در حالی که در تمام طول روز می‌توانید از دمای مناسب کولر برای خنک کردن منزل استفاده کنید، شب‌هایی که هوا کمی خنک‌تر است، کولر را خاموش کنید و با کمک گرفتن از انواع پنکه، مثل پنکه سقفی یا پنکه ایستاده، هوای خنک باقی مانده از روز را به گردش درآورید. با این کار چندین ساعت به کولر استراحت می‌دهید و مصرف برق منزل‌تان پایین خواهد آمد.

 

اهمیت پوشاندن درزها و پنجره‌ها در کاهش مصرف برق کولر گازی

به خاطر داشته باشید هر چه فضای مورد نظر گرم‌تر باشد، برق بیشتری صرف ایجاد سرمایش آن خواهد شد؛ به همین جهت بهتر است تمرکزتان را روی نگه داشتن هوای خنک در داخل فضای مورد نظر و عدم خروج آن بگذارید. برای این کار چند راهکار وجود دارد:

  • در ساعت‌های گرم روز پرده‌ها را بکشید و به آفتاب اجازه ایجاد گرمایش بیشتر ندهید.
  • با استفاده از درزگیر، تمام درزهای در و پنجره‌ها را بپوشانید تا هوای خنک راهی برای خروج پیدا نکند.
  • اگر بتوانید برای پنجره‌ها سایه بان نصب کنید، جلوی ورود گرمای زیاد ناشی از نور خورشید در تابستان را خواهید گرفت.
  • دیوارها را عایق بندی کنید. عایق بندی دیوارها باعث می‌شود هوای گرم نتواند به داخل ورود کند و هوای خنک نیز از فضا بیرون نرود.

تکنولوژی اینورتر و کاهش مصرف برق کولر گازی

با پیشرفت تکنولوژی در سال‌های گذشته و تغییر قیمت حامل‌های انرژی از جمله برق و رسیدن بر قیمت واقعی خود و مصرف بالای برق کولر گازی های موجود در بازار و عدم تمایل مشتریان جهت خرید این نوع کولر گازی ها ، سازندگان تکنولوژی جدیدی را به نام اینورتر طراحی و تولید کرده‌اند.

تکنولوژی اینورتر جهت کم کردن برق مصرفی دستگاه به خصوص برق مصرف شده در کمپرسور تمرکز دارد در کولر گازی معمولی، هنگامی که دمای محیط به مقدار تنظیم شده بر روی ترموستات کولر گازی می‌رسید سیستم به طور اتوماتیک کمپرسور دستگاه را خاموش می‌کرد و با تغییر دمای محیط به اندازه 5تا2 درجه دوباره کمپرسور کولر را روشن می‌کرد این روشن و خاموش کردن به غیر از این امر که باعث مستهلک شدن کمپرسور و قطعات آن می‌شد باعث مصرف برق شدید در هنگام استارت کمپرسور می‌شود. (بیشترین مصرف برق کمپرسور در هنگام استارت آن می‌باشد)

اهمیت برچسب انرژی کولرگازی در کاهش مصرف برق کولر گازی

قبل از خرید هر نوع سیستم سرمایشی و کولر گازی به دو نکته اساسی توجه داشته باشید.

حتما به برچسب انرژی دستگاه دقت کنید و محصولی خریداری نمایید که روی برچسب آن‌ها حروف A یا نهایتا B  نوشته شده باشد. این حروف نشان دهنده  گرید یا سطح انرژی دستگاه هستند. دستگاه هایی با سطح انرژی A  و یا حتیB  از جمله دستگاه های کم مصرف به شمار می روند که ضمن کاهش مصرف برق از عملکرد خوبی برخوردارند.

برای خرید کولر گازی یا اسپلیت و یا هر نوع سیستم سرمایشی و گرمایشی ، دستگاه خود را از برند های معتبر و شناخته شده که دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند انتخاب و تهیه کنید. بطور مثال کولر گازی جی پلاس دارای ضمانت گلدیران از برندهای معتبر با قیمت مناسب به شمار می رود. خرید محصولات ارزان قیمت با برندهای متفرقه که بسیاری از آنها اصل نبوده و تقلبی هستند در ازای پرداخت هزینه پایین تر با مصرف برق بسیار زیاد شما را با قبض های برق نجومی مواجه خواهد کرد. علاوه بر این، این دستگاه ها طول عمر بالایی ندارند و اگر گارانتی و خدمات نیز نداشته باشند شما را ناچار به خرید مجدد دستگاه سرمایشی خواهند کرد.

اهمیت طول کانال کشی در کاهش مصرف برق کولر

زمانی که کانال‌های کولر را نصب می کنید، طول کانال کشی را به حداقل کاهش دهید. هر چه طول کانال بیشتر باشد، برق بیشتری برای رساندن هوای خنک به داخل فضا مصرف می شود و هر چه طول کانال کشی کوتاه تر باشد هوای خنک زودتر و با مصرف برق کمتری به فضای مورد نظر می رسد.

اهمیت تمیز و یا تعویض کردن فیلتر کولر گازی در کاهش مصرف برق

فیلتر کولر گازی را به موقع تمیز یا تعویض کنید. همچنین برای کولر آبی به جای پوشال از پدهای سلولزی استفاده کنید. این موارد منجر به کاهش مصرف برق کولر خواهد شد.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت کولر گازی را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.

 



:: موضوعات مرتبط: کولر گازی , ,
:: برچسب‌ها: بهترین کولر گازی , خرید کولر گازی , قیمت کولر گازی , کولر گازی , کولر گازی اسپلیت , کولر گازی ایستاده , کولر گازی اینورتر , کولر گازی پرتابل , کولر گازی جی پلاس , کولر گازی کم مصرف ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

ممکن است از خود بپرسید که برای شما برج خنک کننده دستگاه مناسب تری می باشد یا چیلر؟

برج های خنک کننده و چیلرهای صنعتی اهداف مشابهی دارند، از هر دو سیستم می توان برای خنک سازی فرآیندهای صنعتی مانند واحدهای فرآوری مواد غذایی ، آبکاری فلز و موارد دیگر استفاده کرد. از چیلر و برج خنک کننده برای از بین بردن گرما از مایع استفاده می شود ، که به عنوان خنک کننده در دستگاه های بزرگ مانند نیروگاه ها استفاده می شود. اگرچه چیلرها و برج های خنک کننده عملکرد مشابهی دارند ، اما این دو دستگاه با توجه به نوع و اجزای مورد استفاده و نوع تجهیزات خنک کننده و قدرت آنها متفاوت هستند.

برای فهمیدن اینکه کدام سیستم برای نیازهای خنک کننده شما بهترین است ، نحوه عملکرد برج خنک کننده و چیلر و تفاوت های آن ها را در این مقاله شرح داده ایم تا با مطالعه این مقاله بتوانید بهترین و مناسب ترین انتخاب را متناسب با نیاز خود داشته باشید.

برج خنک کننده گرمای آب تخلیه شده از کندانسور را از بین می برد. سپس آب تخلیه شده مجدداً بازیافت می شود تا برای خنک سازی مجدد سیستم مورد استفاده قرار گیرد یا به محیط تخلیه شود. چیلرها گرمای حاصل از خنک کننده را که به طور کامل در سیستم خنک کننده وجود دارد ، جذب می کنند. سپس چیلر گرما را به هوای اطراف واحد چیلر منتقل می کند.

انواع چیلر و برج خنک کننده

برج های خنک کننده در دو نوع عمده طراحی می شوند: پیش فرض مکانیکی و پیش فرض طبیعی. برج های خنک کننده مکانیکی به هواکش ها متکی هستند تا هوای خنک را به داخل سیستم بکشند تا گرما از آب گرفته شود. برج های منشعب طبیعی که معمولاً با یک نیروگاه هسته ای دیده می شوند ، از هوای خروجی که به یک دودکش بلند هدایت می شود استفاده می کنند. با بالا رفتن هوا ، خواص خنک کنندگی ایجاد می کند. چیلرها به عنوان رادیاتور طراحی می شوند که یا با آب خنک می شوند و هم با هوا خنک می شوند. چیلرهای خنک کننده هوا نسبت به چیلرهای خنک کننده آب به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند ، در حالی که چیلر های آب خنک مصرف انرژی کمتری نسبت به چیلرهای هوا خنک دارد.

اجزای اصلی برج خنک کننده و چیلر

اجزای اصلی برج خنک کننده حوضچه و پمپ ها هستند. حوضچه توزیع آب تخلیه شده از سیستم آب در گردش را جمع آوری می کند. پمپ ها آب برج های خنک کننده را تأمین می کنند و جریان آب را ایجاد می کنند که خنک سازی را تسهیل می کند. چیلرها از کمپرسورها ، مبدل های حرارتی اواپراتور و مبدلهای حرارتی کندانسور استفاده می کنند. مبدل حرارتی کندانسور قسمت اصلی است که گرما را از چیلرها به هوا وارد می کند.

کاربرد برج خنک کننده و چیلر

برج های خنک کننده معمولاً در عملیات خنک سازی در مقیاس بزرگ مانند تولید برق ، تصفیه روغن و گاز و نیروگاه های حرارتی استفاده می شوند. یک عامل تعیین کننده بسیار مهم در انتخاب چیلر یا برج خنک کننده باید بر اساس دمای خنک کننده مورد نیاز باشد.

دمای برج خنک کننده بر اساس شرایط لامپ مرطوب محلی و دمای هوای محیط متفاوت است. دمای معمول خنک کننده در دمای پایین در شرایط تابستان هنگام استفاده از برج خنک کننده به ندرت می تواند به زیر 75F-80F برسد. چیلرها می توانند درجه حرارت معمولی را از 70 درجه فارنهایت به پایین در تمام سال برساند.

برخی از طرح های چیلر اگر برای ایجاد چنین شرایطی طراحی شده باشند ، می توانند دمای خنک کننده را از 70F-100F+ امکان پذیر کنند. مجدداً ، بسته به طراحی سیستم ، یک چیلر معمولاً می تواند نسبت به یک نقطه تنظیم دما مورد نظر ، تحمل دما را نزدیکتر نگه دارد.

به طور کلی از برج های خنک کننده برای تأمین آب خنک برای تولید برق الکتریکی و فرایندهای مکانیکی استفاده می شود. نیروگاه هایی که در نزدیکی دریاچه ها و رودخانه ها واقع شده اند از برج های خنک کننده برای خنک سازی آب در گردش که در کندانسور گرم شده است استفاده می کنند. از چیلرها در کاربردهایی که تحت تأثیر گرمای اضافی تخلیه شده نیست استفاده می شود. در واقع از گرمای اضافی برای گرم شدن در طول زمستان استفاده می شود. متداول ترین کاربردهای چیلر شامل استفاده در صنعت پلاستیک و کاربردهای برودتی است.

مصرف برق چیلر و برج خنک کننده

یک برج خنک کننده از پمپ ها برای گردش منبع تغذیه استفاده می کند. پمپ ها انرژی زیادی را مصرف می کنند. فن های مورد استفاده در برج های خنک کننده نیز برق مصرف می کنند. با این حال ، برج های خنک کننده ظرفیت خنک کننده قابل توجهی را فراهم می کنند ، که به خنک کننده با بازده بیشتر انرژی تبدیل می شود. چیلرها توسط کمپرسورها و مبدل های حرارتی هدایت می شوند ، بنابراین از نظر مصرف انرژی مناسب نیستند. هنگام مقایسه چیلرها ، چیلرهای خنک کننده با آب (چیلر آب خنک)در مقایسه با سطح مصرف برق کارایی بهینه را ارائه می دهند. یک سطح مرطوب گرما را بهتر از یک سطح خشک منتقل می کند. از این رو ، یک چیلر آب خنک 10 درصد انرژی کمتری نسبت به چیلرهای هوا خنک کننده مصرف می کند.

تفاوت های برج خنک کننده و چیلر را مورد بررسی قرار دادیم اکنون ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود که آیا من فقط به یکی از دو دستگاه چیلر و برج خنک کن نیاز دارم یا هر دو دستگاه چیلر و برج خنک کن؟

از برج های خنک کننده و چیلرها می توان به طور مستقل یا به صورت ترکیبی برای خنک سازی در مقیاس بزرگ و کارآمد استفاده کرد.

قبل از تصمیم گیری برای استفاده از هر دو ، عواملی مانند حجم خنک کننده مورد نیاز ، دسترسی به آب ، فضای موجود و بودجه را در نظر بگیرید.

برج خنک کننده و چیلر چگونه با هم کار می کنند؟

برای کاربردهای در مقیاس کوچک می توانید از یک چیلر هوا خنک یا چیلر آب خنک و یک برج خنک کننده قابل حمل نصب شده در سقف ساختمان خود استفاده کنید. برای عملیات خنک سازی در مقیاس بزرگ ، ترکیب دو سیستم ممکن است گزینه مقرون به صرفه تری باشد.

چیلر در کنار برج خنک کننده چگونه کار می کند؟ ترکیب شدن این دو با هم می تواند به ایجاد یک کارخانه خنک کننده مرکزی برای یک ساختمان بزرگ کمک کند. واحد چیلر را می توان در طبقه زیرین ساختمان (هنگام استفاده از چیلر آب خنک) یا سقف (هنگام استفاده از چیلر هوا خنک) قرار داد.

برج خنک کننده همچنین باید در بالای سقف بماند تا اتلاف حرارت مطلوب انجام شود. لوله هایی (معروف به ریزرها) که از چیلر به برج خنک کننده می روند آب سرد و مبرد را به سراسر ساختمان منتقل می کنند.

امیدواریم با مطالعه این مطلب، ضمن در نظر گرفتن شرایط پروژه خود بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید و دستگاهی متناسب با نیاز خود تهیه نمایید.

برای مشاهده اطلاعات فنی، تصاویر و قیمت برج خنک کننده چیلر به سایت بامین تهویه مراجعه نمایید.



:: موضوعات مرتبط: برج خنک کننده , چیلر , ,
:: برچسب‌ها: برج خنک کن-برج خنک کننده-قیمت برج خنک کننده-قیمت چیلر-مصرف برق چیلر-چیلر آب خنک-چیلر هوا خنک-کاربرد برج خنک کننده-کاربرد چیلر-کولینگ تاور ,
:: بازدید از این مطلب : 218
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

تفاوت چیلرهای تراکمی و جذبی چیست؟

چیلر های تراکمی و جذبی چه تفاوت هایی با هم دارند؟ چیلر تراکمی انتخاب بهتری است یا چیلر جذبی؟ از لحاظ قیمت و مصرف انرژی کدامیک برای پروه ی ما مناسب تر است؟ افراد در زمان خرید چیلر، با بسیاری از این دست سؤالات و چالش ها مواجه هستند. به همین جهت در این مقاله دو دستگاه چیلر جذبی و چیلر تراکمی را به صورت جامع و کامل مورد بررسی قرار دادیم و به مقایسه دو دستگاه و تفاوت های آن ها پرداخته ایم.

معرفی مختصر چیلرها

چیلرها یکی از اجزای سیستم تهویه مطبوع هستند که فعالیت سیستم را به تعادل دما می رسانند. وظیفه چیلر تولید سرما نیست ، بلکه حذف گرما است. این گرما گرمای تولید شده برای مایعات یا مبرد در اثر فعالیتهای داخل سیستم است و باید از سیستم خارج شود. چیلر وسیله ای است که این کار را با چرخاندن مبرد در قسمتهای مختلف آن انجام می دهد.

طبقه بندی انواع مختلف چیلرها

چیلر از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است و عملکرد متنوع برخی از این قطعات می تواند انواع مختلفی از چیلرها را ایجاد کند. به عنوان چیلرهای تراکمی و جذبی ، در مورد نحوه کارکرد قطعه خصوصاً بین اواپراتور و کندانسور صحبت می شود. در واقع می توان گفت که یکی از مهمترین تقسیم چیلرها به نحوه کار آنها و مکانیسم چرخه آنها برمی گردد. در این راستا ، دو نوع فشرده سازی و جذب برای چیلر تعریف شده است.

تفاوت چیلرهای تراکمی و جذبی از نظر ساختار و اجزای داخلی

اگر اجمالاً به اجزای کلی چیلر که چرخه آن را تشکیل می دهد نگاه کنیم ، با اجزای ثابت مانند اواپراتور ، کندانسور و شیر انبساط مواجه می شویم. اواپراتور اولین قسمت در این چرخه است و شیر انبساط آخرین نقطه آن است. اما بین دو قسمت اواپراتور و کندانسور در چیلرها بسته به فشرده سازی و جذب آنها تفاوت وجود دارد.

چیلر تراکمی کار خود را بر مبنای مبرد متراکم می کند. به این ترتیب از کمپرسور در این قسمت از چرخه استفاده می شود. کمپرسور بخار مبرد را از اواپراتور می گیرد ، فشرده می کند و دما و فشار آن را افزایش می دهد. این مبرد گازی با این فشار و دمای جدید وارد قسمت کندانسور می شود تا گرما را از آن دفع کند.

بنابراین ، در یک چیلر تراکمی ، از یک دستگاه واحد برای فشرده سازی مبرد استفاده شد. اما این کار در چیلر جذبی توسط چهار دستگاه جداگانه انجام می شود. به این ترتیب در چیلر جذبی ، مجموعه جاذب ، مبدل حرارتی ، پمپ و ژنراتور با کمپرسور جایگزین می شوند.

مقایسه چیلرهای جذبی و فشرده سازی بر اساس عملکرد

همانطور که در بخش قبلی ذکر شد ، در یک چیلر جذبی ، به جای یک دستگاه واحد ، از مجموعه ای از اجزا برای فشرده سازی مبرد استفاده می شود. می توان گفت که از نظر عملکرد ، پایه چیلر جذبی مانند چیلر تراکمی ، بر اساس تراکم مبرد است ، اما این کار را به روشی دیگر انجام می دهد.

یکی از تفاوت های عملکرد چیلر جذبی به دلیل مبرد آن است. علاوه بر مبرد ، که در چیلرهای تراکمی معادل آب بود ، از مایع دیگری به عنوان جاذب در چیلرهای جذبی استفاده می شود. این جاذب بسته به پیشرفت در علم و فن آوری با گذشت زمان تغییر کرده است ، اما امروزه از لیتیوم بروماید استفاده می شود.

عملکرد چیلر جذب با کمک مایعات جاذب به گونه ای است که مبرد و مایع جذاب در قسمت جذب کننده یا جاذب چیلر ، در طی یک فرآیند گرم شدن. راه حل تشکیل دهید. با استفاده از قوانین ترمودینامیک و انتقال گرما نمی توان این محلول را به قسمت بعدی هدایت کرد ، پس از آن پمپ از جاذب به ژنراتور منتقل می شود تا آن را انتقال دهد. محلول جاذب و مبرد توسط پمپ وارد ژنراتور می شود و در آنجا با جذب گرما ، فاز محلول تغییر کرده و مبرد تبخیر می شود. سپس بخار مبرد برای تغییر فاز وارد کندانسور می شود. همانند چرخه چیلر تراکمی ، کندانسور بخار مبرد را از کمپرسور دریافت می کند و همان روند را روی آن انجام می دهد. در ضمن ، محلول رقیق شده از ژنراتور به قسمت جاذب برمی گردد. برای بازیابی انرژی در این قسمت از مبدل حرارتی استفاده می شود. این دستگاه می تواند در میزان انرژی مصرفی ژنراتور موثر باشد.

در واقع ، باقی چرخه چیلر جذبی مانند چیلر تراکمی است. بنابراین ، در هر دو چیلر ، کندانسور و اواپراتور دو نقطه اصلی شروع و پایان هستند و کندانسور دارای نوعی ماده ورودی در هر دو این چیلرها است ، فرایند مشابهی را روی آن انجام می دهد و در نهایت نوعی ماده را به شیر انبساط اما تفاوت عملکرد این دو چیلر از نظر فشرده سازی در کمپرسور یا مجموعه جاذب ، مبدل حرارتی و ژنراتور است. عملکرد چیلرهای تراکمی و جذبی با تمرکز بر تغییر فاز مبرد برای انتقال آن به مراحل مختلف از طریق فرآیندهای ترمودینامیکی انجام می شود تا بتواند گرما را پراکنده کند.

مقایسه چیلرهای تراکمی و جذبی بر اساس کاربرد

انتخاب نوع چیلر استفاده شده به شرایط ، نیازها و تقاضاهای محل و مکان بستگی دارد. این معیارها شامل میزان بودجه ، دسترسی کم و بیش به آب ، دسترسی به انرژی است

مصرف y برای کارکرد چیلر ، که از نظر برق یا سوختهای فسیلی ، تحمل ساختار برای نگهداری چیلر و همچنین مساحت فضای موجود تعریف می شود.

شرایط و محل نصب چیلرهای جذبی نیاز به دقت و ایمنی بیشتری دارد زیرا این چیلرها به دلیل قرارگیری اجزای بیشتری در داخل ، از وزن بیشتری نسبت به مدلهای دیگر چیلرها (فشرده سازی) برخوردار هستند. بنابراین ، در هنگام نصب باید زیرساخت های نصب در نظر گرفته شود. همچنین ابعاد چیلر جذبی بزرگتر بوده و فضای بیشتری را می طلبد.

چیلر جذبی انرژی الکترونیکی کمتری مصرف می کند زیرا از انرژی حرارتی و سوخت های فسیلی استفاده می کند. اما این چیلر را می توان با سوزاندن سوخت های فسیلی به عنوان یک آلاینده در نظر گرفت. بنابراین ، همانطور که گفته شد ، بسته به شرایط آب و هوایی و دسترسی به انرژی را می توان مثبت یا منفی در نظر گرفت.

چیلر جذبی - بجز نوع شعله مستقیم - لرزش و آلودگی صوتی کمتری ایجاد می کند بنابراین می تواند برای مناطق مسکونی مناسب باشد.

تفاوت چیلرهای جذبی و فشرده سازی در هزینه ها

اگر متغیرهای دیگری مانند ظرفیت چیلرها را یکسان فرض کنیم ، هزینه خرید چیلر جذبی بیشتر از چیلر تراکمی است. همچنین ، به دلیل وجود اجزای بیشتر و تشکیل پیچیده تر ساختار چیلر جذبی ، هزینه نگهداری برای این چیلر بیشتر از چیلر تراکمی است. از منظر دیگر ، به دلیل وجود جاذب در چیلرهای جذبی ، نیاز به آب بیشتر شده و در نتیجه ، آب بیشتری مصرف می کند و در نتیجه ، هزینه تأمین آب چیلرهای جذبی بیشتر از چیلرهای تراکمی است.

مقایسه و تفاوت مصرف آب چیلرهای تراکمی و جذبی

از آنجا که در چیلرهای جذبی علاوه بر کندانسور آب خنک، برای دفع حرارت در ابزوربر نیز از آب خنکِ تولیدی در کولینگ تاور (برج خنک کننده) استفاده می شود، به گردش آبِ خنک بیشتری نیاز خواهد بود (نزدیک به 50 درصد بیشتر از چیلرهای تراکمی آب خنک). بنابراین سایز پمپ های سیرکولاسیون، خطوط انتقال آب، برج خنک کننده ، دستگاه های سختی گیر و اساساً میزان مصرف آب در چیلرهای جذبی حدودِ 50 درصد بیشتر از چیلرهای تراکمی آب خنک می باشد.

مقایسه و تفاوت هزینه های سرویس و نگهداری چیلر تراکمی و جذبی

هزینه های سرویس و نگهداریِ چیلرهای جذبی به علت وجود تجهیزات بیشتر، بزرگتر و حساس تر به مراتب در مقایسه با چیلرهای تراکمی (به ویژه چیلر هوا خنک) بالاتر است. از جمله حساسیت های فرایند سرویس و نگهداری در چیلرهای جذبی، ناشی از وجود فشار منفی (خلاء) در سیستم می باشد؛ زیرا لیتیوم بروماید بعنوان ماده جاذب و یا آمونیاک بعنوان ماده مبرد، خاصیت خورندگی داشته و در صورت نشتی و ورود هوا به داخل سیستم، روند خوردگی لوله ها و تعدادی از قطعات با شدت بیشتری آغاز شده و ادامه می یابد.

هزینۀ شارژ مجدد لیتیوم بروماید در مقایسه با هزینۀ شارژ گاز مبرد در چیلرهای تراکمی، بسیار بیشتر خواهد بود. نکتۀ مهم این است که لیتیوم بروماید پس از چند سال کارکرد دستگاه، می بایست تخلیه و تصفیه شود و دوباره با مقداری لیتیوم بروماید جدید به داخل چیلر تزریق گردد. در حالی که در چیلرهای تراکمی تا مادامی که نشتی اتفاق نیفتد، نیاز به شارژ مجدد مبرد نخواهد بود.

سخن پایانی: چیلر تراکمی یا جذبی ؟

همانطور که قبل تر اشاره کردیم، پارامترهای متعددی در مقایسۀ عملکرد چیلرهای تراکمی و جذبی موثر هستند و همچنین شرایط پروژه نیز بسیار حائز اهمیت است. البته طبق آمار و بررسی ها در اکثر پروژه ها و حتی پروژه های بسیار بزرگ، چیلرهای تراکمی اولویت اول برای انتخاب و خرید می باشند. خصوصاً آنکه با پیشرفت روزافزون سیستم های کنترلی و همچنین با وجود بهره گرفتن از ایده هایی مثل سیستم ذخیره سازی یخ (آیس بانک)، می توان هزینه های تأمین و مصرف برق را در چیلرهای تراکمی به حداقل رساند. بنابراین با توجه به برآیند مقایسه های انجام شده، به استثنا موارد بسیار محدود، چیلر تراکمی بهترین و مناسب ترین انتخاب می باشد.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت چیلر را در وبسایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: چیلر , ,
:: برچسب‌ها: تفاوت چیلر جذبی و تراکمی , خرید چیلر , قیمت چیلر , مینی چیلر , چیلر , چیلر آب خنک , چیلر تراکمی , چیلر جذبی , چیلر هوا خنک , کمپرسور چیلر ,
:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

اگر در آب و هوایی گرم و یا هوایی با رطوبت زیاد زندگی می کنید، داشتن کولرگازی برای آسایش و راحتی شما و همچنین برخورداری از دمایی مناسب در منزل خود بسیار حائز اهمیت می باشد. چراکه استفاده از کولر آبی علاوه بر مصرف بی رویه ی آب رطوبت محیط را نیز افزایش می دهد. شایان ذکر است با توجه به هزینه ای که برای خرید کولر گازی می پردازید بهتر است قبل از خرید بهترین کولر گازی از ویژگی ها و قابلیت های دستگاه آگاهی یابید تا بهترین انتخاب را داشته باشید و دستگاهی متناسب با نیاز و فضای خود تهیه نمایید.

خرید بهترین کولر گازی

شما عزیزان با مطالعه نکات مهم و قابل توجه درباره خرید بهترین کولر گازی در این مطلب، می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید و برای خرید کولر گازی از بین انواع برندهای کولر گازی نظیر کولر گازی ال جی ، کولر گازی اجنرال ، کولر گازی گری ، کولر گازی جی پلاس و ... بهترین گزینه متناسب با نیاز خود تهیه نمایید.

نکات خرید کولر گازی
خرید کولر گازی در فصل سرما

قیمت انواع دستگاه ها همیشه برمبنای عرضه و تقاضا تغییر می کند، کولر گازی نیز از این قاعده مستثنا نیست به همین جهت کولر گازی در هوای گرم تابستان به یکی از محصولات پرفروش تبدیل خواهد شد و طبعا در ازای چنین تقاضایی قیمت ها به صورت کلی در تمامی مدل ها و برندها افزایش می یابد. اگر نوسان قیمت ها را مشاهده کنید، متوجه تغییر قیمت ها خواهید شد. بنابراین خرید کولر گازی در انتهای زمستان و  قبل از عید می تواند زمان مناسبی باشد تا با قیمت های مناسب تری دستگاه خود را خریداری نمایید.

استفاده از نظرات و تجربیات خریداران کولر گازی (مشاهده کامنت ها و نظرات کاربران درباره محصولات هر برند)

با مطالعه و بررسی نظرات دیگر خریداران می توانید بین مدل ها و برندهای مورد نظر خود مقایسه کنید تا بتوانید درست انتخاب کنید. همچنین از تجربه دوستان و آشنایان خود در خرید کولر گازی در مدل ها و برندهای مختلف استفاده کنید.

عوامل موثر در انتخاب بهترین کولر گازی

اندازه فضای مورد نظر

شما باید اندازه فضایی که نیاز به خنک کردن دارد را بدانید. اگر توان و ظرفیت کولر گازی بیش از اندازه باشد همیشه احساس سرما می کنید و اگر توان و ظرفیتی کمتر از مقدار مورد نیاز داشته باشد در تهویه و خنک کردن دمای محیط تاثیر مثبتی نخواهد داشت و همچنین در شرایطی که ظرفیت دستگاه از حد مورد نیاز کمتر می باشد، دستگاه بیشتر کار می کند تا بتواند دمای محیط را به حد مطلوب برساند و این مورد سبب کاهش طول عمر دستگاه و همچنین بالا رفتن هزینه انرژی خواهد شد . کولرهای گازی قدرت خنک کنندگی متفاوتی در بازه ۵۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ بی تی یو دارند.

توان خنک کنندگی (Btu) در کولرهای گازی

 توان مبرد یا سردسازی کولرهای گازی براساس معیار BTU برساعت تقسیم بندی می شوند. هرچه عدد BTU بزرگتر باشد توان کولرگازی شما بیشتر خواهد بود به ازای هر مترمربع ۴۰۰ تا ۶۰۰ BTU در نظر بگیرید و اگر در طبقات فوقانی هستید به ازای هر متر مربع ۶۰۰ تا ۸۰۰ Btu محاسبه کنید و اگر خانه آفتاب گیر است ۱۰ درصد به محاسبات خود اضافه کنید اگر خانه شما آفتابگیر نیست ۱۰ درصد از محاسبات کم کنید اگر قرار هست کولرگازی در آشپزخانه قرار بگیرد ۱۰ درصد به محاسبات اضافه کنید  برای خرید کولر گازی باید اندازه فضای خانه و دیگر ویژگی های آن را در نظر بگیرید اندازه فضا : با محاسبه طول و عرض و ارتفاع اتاق حجم فضا را بدست آورید نوع اتاق: اتاق خواب، اتاق پذیرایی، هال با پلان باز به همراه آشپزخانه واندازه و جهت پنجره ها و درهای شیشه ای: پنجره های بزرگ رو به جنوب و یا غرب گرمای بیشتری در تابستان دریافت خواهند کرد. سایه بان و پرده ها بروی پنجره هاعایق بندی دیوارها و سقف آب و هوای محلی

انتخاب ظرفیت کولر گازی

به طور کلی برای اتاق خواب با توجه به ابعاد اتاق خرید کولر گازی با ظرفیت 9000 تا 12000 و  برای منازل مسکونی با ابعاد ۷۰ تا ۱۰۰ متر خرید کولرگازی با ظرفیت 24000 پیشنهاد می شود. البته با توجه به شرایط آب و هوایی ظرفیت کولر گازی مناسب می تواند متفاوت باشد. اگر متراژ محیط مورد نظر بیشتر از 100 متر است تهیه دو یا چند کولرگازی متناسب با فضای اتاق ها بهتر از خرید یک کولرگازی با ظرفیت بالاتر است چرا که جریان هوای خنک با چند پنل داخلی از چند جهت مختلف بهتر تامین می شود و همچنین در مصرف برق و هزینه ها صرفه جویی می شود. زمانیکه می خواهید بخشی از محیط یا منزل خود را خنک کنید به دستگاهی با ظرفیت بالا نیاز ندارید و اگر به جای چند دستگاه یک دستگاه با ظرفیت بالا داشته باشید به ناچار باید آن را روشن کنید. بنابراین دستگاه انرژی بیشتری مصرف می کند، هزینه ها بالا می رود. علاوه بر موارد ذکر شده ممکن است در قسمتی از محیط به دمایی گرم تر نیاز داشته باشید در حالیکه با دستگاه ظرفیت بالاتر همه جا خنک خواهد شد.

برای انتخاب ظرفیت کولر گازی متناسب با فضای خود با کارشناسان بامین تهویه تماس حاصل نمایید تا ضمن دریافت مشاوره رایگان، خریدی آسان داشته باشید و بتوانید با خاطری آسوده از دستگاه خود به نحو احسن استفاده نمایید.

ضریب بازدهی انرژی در حالت سرمایش (EER)  برای کولرهای گازی

کولرهای گازی دارای گرید انرژی متفاوتی هستند، درواقع EER میزان بهره‌وری انرژی الکتریکی (Energy Efficiency Ratio) است. ممکن است در ظاهر برای شما تفاوتی نداشته باشد که سطح انرژی کولر گازی گرید A+++ باشد و یا کمتر. اما با گذشت مدت زمان نسبتا کوتاهی متوجه میزان هزینه های برق خواهید شد به همین جهت توصیه می شود برای صرفه جویی در هزینه ها و مصرف برق کولر گازی با راندمان بالاتر را خریداری نمایید.

کولرگازی با تکنولوژی اینورتر یا بدون اینورتر؟

کولرهای گازی با قابلیت اینورتر، نسبت به مدل های بدون اینورتر جدید تر هستند. در کولر گازی اینورتر دور سرعت کمپرسور متغیر است و دستگاه برای رسیدن سریع تر به دمای تنظیم شده به روشن و خاموش شدن های مکرر نیاز ندارد. که این موضوع سبب صرفه جویی در مصرف برق می شود. (طبق آمار گفته می شود، تکنولوژی اینورتر مصرف برق کولر گازی را تا ۶۰ درصد کاهش می دهد) و سرعت رسیدن به دمای دلخواه را بالا می برد. کولر گازی بدون اینوتر در مقایسه با نوع اینورتردار قیمت پایین تری دارد. اما کولر گازی بدون اینورتر سبب افزایش مصرف برق و هزینه های مربوطه می شود. همچنین این مدل ها کارایی کمتری نسبت به مدل های با اینورتر دارند. زیرا کمپرسور در کولر گازی بدون اینورتر یا با تمام قدرت فعالیت می کند و یا خاموش است ولی در سرعت آن تغییری وجود ندارد.

ویژگی های خاص کولرهای گازی

بعضی از مدل های کولر گازی در برخی برندها ویژگی ها و آپشن های خاصی دارند مانند : قابلیت برنامه ریزی در زمان های مختلف، فیلترهای متفاوت برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و مواد آلرژی زا و … که می توانید در هنگام خرید کولرگازی در نظر بگیرید.

دو حالته یا دو فصله بودن کولر گازی (عملکرد سرمایش و گرمایش)

کولر گازی با حالت عملکرد سرمایش و گرمایش در تابستان هوایی خنک و در زمستان هوایی گرم را در محیط مورد نظر منتشر میکند. قیمت این مدل ها بالاتر است و اغلب برای سرمایش و گرمایش فضاهای بزرگ در بلند مدت توجیه اقتصادی خواهد داشت. و اگر گرمایش فضای مورد نظر بوسیله سیستم پکیج شوفاژ دیواری یا زمینی و یا بخاری است خریداری چنین مدل هایی صرفه اقتصادی کمتری خواهد داشت. البته اگر فقط برای چند روز و یا چند هفته نیاز به گرمایش دارید، مدل های با سرمایش و گرمایش مناسب خواهند بود به طور کلی برای اکثر خانه ها مدل های با اینورتر و با امکان گرمایش و سرمایش بهترین انتخاب خواهد بود  

انواع کمپرسور کولر گازی

سه نوع مختلف کمپرسور کولر گازی موجود در بازار 

  1. کمپرسور پیستونی
  2. کمپرسور روتاری
  3. کمپرسور اسکرال

کولر های گازی موجود در بازار در اکثر موارد دارای کمپرسور روتاری هستند، کمپرسور روتاری نسبت به کمپرسور پیستونی مصرف انرژی و سروصدای کمتری دارد و همچنین از کمپرسور اسکرال ارزان تر است. به همین جهت با وجود اینکه کمپروسور اسکرال بهترین عملکرد را دارد، به علت قیمت بالای کمپرسور اسکرال می توان گفت بهترین و پرکاربردترین انتخاب کمپرسور روتاری است.

طراحی ظاهری

پس از خرید و نصب کولرگازی چیزی که به چشم می آید نمای ظاهری پنل در خانه شما است. اگر برای معماری و طراحی داخلی دکوراسیون منزل خود اهمیت زیادی قائل می شوید حتما مدل های مختلف را از نزدیک ببینید و از هماهنگی رنگ و طراحی پنل های کولرهای گازی با طراحی منزل خود اطمینان حاصل کنید.در نظر گرفتن زیبایی محصول در کنار عوامل دیگر باعث افزایش رضایت خرید شما خواهد شد

میزان صدا

میزان صدای کولر گازی از معیارهای انتخاب شما خواهد بود که می توانید در قسمت مشخصات کولر گازی ببینید. میزان صدای بالا برای کولرگازی بسیار آزاردهنده خواهند بود. اما چه میزان صدایی مناسب است؟میزان صدا که براساس دسیبل مقیاس بندی می شود برای کولرهای گازی در بازه ۲۰ تا ۳۰ دسیبل برای سرعت کم فن کولرگازی و بازه ۴۰ تا ۵۰ دسیبل برای سرعت زیاد فن کولرگازی را خواهید شنید

مقیاس دسیبل (dB) چیست ؟

برای آشنایی با مقیاس دسیبل موارد زیر به شما کمک خواهد کرد: ۳۰ دسیبل: سطح صدا در یک خانه ساکت  ۵۰ دسیبل: سطح صدا در داخل اتومبیل در حال حرکت  ۶۰ دسیبل: سطح صدا در زمان محاوره و گفتگو  ۷۰-۸۰ دسیبل: سطح صدا برای جاروبرقی   سایر ویژگی هادر انتخاب کولرگازی معیاری دیگری مانند قدرت پرتاب باد، فیلترهای ضدآلرژی و حسگرهای و حالت های عملکرد مختلف و قابلیت دور کردن مگس و حشرات و بادگردان چند جهته و …. که ویژگی های خاص برای هر برند باشد که در نظر گرفتن آنها باعث افزایش قیمت کولرگازی شما می شود. اگر با دقت بیشتری به مشخصات کولرهای گازی توجه کنید می توانید براساس میزان هزینه خود کولرهای گازی با ویژگی های خاص و بیشتری را در نظر بگیرید.

قیمت انواع کولر گازی

قیمت انواع برندهای کولرهای گازی به مشخصات و ویژگی های دستگاه، نوع و برند کمپرسور، ظرفیت دستگاه، اینورتر و یا بدون اینورتر بودن دستگاه و همچنین قابلیت های کولر وابسته است. و با توجه به ویژگی های هر دستگاه ، قیمت کولر گازی متفاوت می باشد.

گارانتی و خدمات پس از فروش کولر گازی

یکی از نکات مهم و قابل توجه خرید کولرگازی که در بررسی برندها و مدل های مختلف باید به آن توجه کنید، گارانتی و خدمات پس از فروش کولر گازی است. نمایندگی خدمات پس از فروش در شهر محل سکونت خود و مزایای ضمانت و خدمات پس از فروش کولر گازی مورد نظر را بررسی کنید.

محصولات جایگزین کولر گازی برای تهویه

 برای تهویه و خنک کردن فضای خود می توانید از دستگاه های دیگری مانند پنکه سقفی، پنکه ایستاده، کولرآبی، کولر پنجره ای و یا کولر ایستاده نیز استفاده کنید. انتخاب هر یک از سیستم های سرمایشی براساس نیاز و شرایط شما متفاوت خواهد بود.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت کولر گازی در انواع مدل ها و برندها را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: کولر گازی , ,
:: برچسب‌ها: کولر گازی-قیمت کولر گازی-کولر گازی اینورتر-کولر گازی کم مصرف-کولر گازی اسپلیت-خرید کولر گازی-کولر گازی ایستاده-کولر گازی پرتابل-بهترین کولر گازی-کمپرسور کولر ,
:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

عیب یابی کولر گازی امری تخصصی و نیازمند تجربه است. مشکلات رایج کولر گازی مواردی همچون خاموش شدن کولر گازی، معیوب بودن ترموستات کولر گازی ، خرابی خازن کولر گازی اسپلیت ، اورلود کولر گازی، خرابی کمپرسور کولر گازی، خرابی فن کولر گازی و مواردی از این قبیل است. در مطلب زیر عیب یابی کولر گازی و راه حل های مقابله با آن به زبانی ساده بیان شده و مورد بررسی قرار گرفته است.

کولرگازی روشن نمیشود.

 علت : پریز برق ندارد ، دوشاخه یا سیم رابط کولر معیوب است.

راه حل : با بررسی برق پریز و اطمینان از سالم بودن آن ، بدنه ی کولر را با احتیاط جدا نموده و پس از آن دوشاخه را وارد پریز نموده ، توسط ولت متر میزان برق را در ترمینال اصلی مورد اندازه گیری قرار دهید .اگر در ترمینال اصلی ولتاژ وجود نداشت ابتدا دو شاخه و سپس سیم رابط را تعویض نمایید .البته در صورتی که در بررسی دوشاخه ،عیب خاصی مشاهده نشده باشد.

در بعضی از کولر گازی ها کلید قدرت وجود دارد که در واقع فاز اصلی مدار از این کلید عبور نموده. در صورت معیوب بودن کلید قدرت ، به سبب عدم وجود فاز در مدار ، عیب ۱ مشاهده می شود . کلید قدرت  را می توان پس از خارج نمودن دوشاخه از پریز مورد آزمایش قرار داد ، بهتر است یکی از سر سیم ها را جدا کنید.

اهم متر را بر روی رنج R*1 قرار داده و رابط ها را به پایه های کلید متصل سازید .اگر کلید سالم باشد با قرار دادن آن بر روی حالت OFF عقربه به سمت بی نهایت باز می گردد.

ترموستات کولر گازی خراب است.

دوشاخه کولر را از پریز خارج نموده و پس از جدا نمودن سیم های رابط ترموستات رابط های اهم متر را به آن متصل نمایید. با حرکت ترموستات (ولوم ترموستات) در جهت عقربه های ساعت ، عقربه اهم متر منحرف شده و در حدود عدد صفر می ایستد و با قطع ترموستات (حرکت ولوم در جهت خلاف عقربه ساعت) عقربه به سمت بی نهایت باز می گردد .

اگر به هنگام تست کلید، موارد مذکور مشاهده نشد کلید ترموستات معیوب است . ترموستات را تعویض نمایید .

حتما هنگام خرید ترموستات جدید، توجه داشته باشید که ترموستات مختص کولر گازی را خریداری نمایید.

سیم های رابط بین پنل داخلی و خارجی کولر گازی قطع شده اند.

اگر در سیم بندی مدار اصلی ، فاز یا نول قطع شده باشد ، عیب ۱ به وجود می آید بنابر این لازم است صحت اتصالات تا محل انشعاب بین ترموستات و کلید موتور فن بررسی شود.

موتور فن کولر گازی روشن می شود اما کمپرسور به راه نمی افتد.

فاز یا نول اصلی کمپرسور قطع است.

سیم های رابط را مورد بررسی قرار دهید و در صورت مشاهده سیمی که از محل اتصال خود خارج شده، نسبت به اتصال مجدد آن اقدام نمایید.

کمپرسور و فن هردو در حال کارند اما خنک کنندگی کولرگازی بسیار کم است.

ترموستات تنظیم نیست.

ترموستات را بر روی درجه مناسب قرار دهید تا سرمایی که کولر ایجاد می کند پاسخگوی نیاز محیط باشد.

موتور فن نیم سوز شده

اگر سرعت فن تقلیل یابد سرمای کمتری وارد محیط می شود در نتیجه عملکرد کولر مطلوب نخواهد بود .موتور فن را به تنهایی مورد آمپرکشی قرار دهید. اگر جریان اضافی می کشد ، نیم سوز است ،به تجدید سیم پیچی فن اقدام نمایید.

فیلتر خروجی هوای پنل داخلی کثیف است.

پس از خروج فیلتر آن را کاملا تمیز نمایید ، جهت شستشوی فیلتر به مندرجات دفترچه های راهنما دقیقا توجه کنید.

مسیر ورودی هوا مسدود شده.

توسط یک فرچه ورودی های هوا به داخل را تمیز نمایید .

یاتاقان های محور فن خراب است .

از آنجا که صحت عملکرد یاتاقان ها در سرعت محور فن بسیار موثر است خرابی آنها علاوه بر آن که هوای خروجی را کاهش می دهد صدای شدیدی را نیز ایجاد می سازد. در صورت مشاهده این عیب یاتاقان ها را تعویض نمایید.

اورلود ، دائما در حالت قطع است.

کنتاکت های اورلود در حالت عادی به هم متصل هستند که این اتصال به وسیله اهم متر دیده می شود در غیر این صورت اورلود با شماره کد مشابه خود تعویض می شود.لازم به ذکر است در اکثر کولر های گازی اورلود درون پوسته آهنی کمپرسور تعبیه شده که در این صورت رفع عیب قدری مشکل می شود.

کمپرسور معیوب است.

بهتر است کمپرسور کولر گازی را در حالی که متصل به برق است مورد آزمایش قرار دهید . کولر را روشن نموده و موتور فن را به حرکت اندازید. ترموستات را نیز در حالت روشن قرار داده و اگر از قبل سر سیم های موتور را شناسایی نموده اید ، ابتدا ولتاژ دو سر اصلی و مشترک و کمکی را مورد اندازه گیری قرار دهید، اگر به هر دو سیم پیچ ولتاژ به اندازه کافی می رسد اما حرکت نمی کند باید کمپرسور را تعمیر یا تعویض نمایید.

خازن راه انداز کمپرسور کولر معیوب است.

اگر خازن معیوب باشد ، به محض حرکت ترموستات در جهت عقربه های ساعت موتور میل به حرکت از خود نشان می دهد اما به راه نمی افتد .

عموما این حالت کمپرسور توسط کم نور شدن لامپ های روشنایی منزل قابل رویت و تشخیص است. به واسطه جریان اضافی که کمپرسور در این حالت می کشد ، اورلود نیز عمل می کند وخازن را از مدار خارج نموده و پس از تخلیه به یکی از روش های گفته شده در مبحث خازن های آن را آزمایش کنید .

در صورت مشاهده عیب خازن ، نسبت به تهیه خازن جدید اقدام نمایید.

کلید فن کولر گازی را روی تمام حالت ها قرار داده ایم اما ، فن روشن نمی شود.(کمپرسور عمل می کند)

فاز یا نول اصلی فن قطع شده است.

از جمله احتمالات می تواند این باشد که فاز کلید چند حالته ویا نول خود موتور فن قطع شده باشد. دو خط مذکور را بررسی نموده و در صورت مواجه با پارگی و یا جداشدن سیمی از کنتاکت خود، عیب را بر طرف سازید تا فن به کار خود ادامه دهد.

کلید فن خراب است.

کولر گازی را از برق جدا نموده وپس از آزاد ساختن کنتاکت های کلید فن ،یکی از رابط های اهم متر را روی کنتاکت ورودی فاز قرار داده و با زدن کلید (حالت ۱) ، می بایست با اتصال رابط دوم اهم متر برروی یکی از پایه ها، عقربه منحرف و در حدود صفر بایستد .

در حالت ۲ کلید رابطین اهم متر بر روی کنتاکت مشترک و یکی دیگر از پایه ها ارتباط نشان خواهد داد و از آن جا که فن به هیچ وجه روشن نمی شود در آزمایش کلید هیچ کدام از حالت های کلید انحراف عقربه در اهم متر را ایجاد نمی سازد ( اگر کلید خراب باشد ) .کلید را تعویض کنید تا موتورفن با حرکت کلید راه افتد.

خازن راه انداز موتور فن معیوب شده.

اگر مشکل از خازن باشد ، با حالت ۱ کلید فن ، موتور صدای هوم داده و شروع به آمپر کشی می کند که اگر به موقع کلید فن در حالت خاموشی قرار نگیرد ،موتور فن خواهد سوخت.

همین واکنش موتور در سایر حالت های کلید فن نیز با کمی شدت یا ضعف مشاهده می شود .خازن راه انداز موتور فن را از مدار خارج نموده و پس از تخلیه به یکی از روش های گفته شده در مبحث تست خازن ها آن را آزمایش نمایید ، اگر خازن معیوب است آن را تعویض نمایید.

از آن جا که موتور فن پیچیده است و از نوع آنسکرون های چند سرعته محسوب می شود ، تشخیص سیم پیچ معیوب و رفع عیب آن تا حدودی مشکل است . توصیه می شود موتور را به تعمیرگاه منتقل و رفع عیب آن را به تعمیرکاری مجرب واگذار کنید.

ادامه این مطلب، اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت کولر گازی در انواع برندها و مدل ها را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: کولر گازی , ,
:: برچسب‌ها: قیمت کولر گازی , کولر گازی , کولر گازی اینورتر , کولر گازی کم مصرف , کولر گازی ایستاده , عیب یابی کولر گازی , تعمیر کولر گازی , کولر گازی اسپلیت , قیمت اسپلیت , کمپرسور کولر ,
:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

پوسته بدنه برج خنک کننده (Casing)که دو وظیفه هم دارد یکی اینکه دیواره و محفظه‌ای را در اطراف پرکن‌ها (پکینگ‌ها) ایجاد می‌کند که مسیر هوای محصوربه محفظه‌ای را ایجاد کند و جریان هوا را از میان پرکن‌ها عبور دهد و دوم اینکه از پاشش آب به بیرون از برج خنک کننده جلوگیری می‌کند و داخل برج خنک کن نگه می‌دارد.

اجزای برج خنک کننده

پوسته‌ی بدنه در برج‌های خنک کننده معمولاً  از جنس گالوانیزه و یا فایبر گلاس آنتی UV ساخته می‌شود. تشتک تحتانی برج خنک کننده محل جمع آوری آب سرد جهت تامین مکش پمپ کندانسور می‌باشد عمق تشتک معمولاً بین 12 تا 18 اینچ است که عمق آب در زمان کار کمتر از 12 اینچ است.

برج خنک کننده تشتک تحتانی

در برج‌های خنک کننده مکعب سیستم توزیع آب به دو صورت تشتک در بالای برج یا به صورت پاشش به وسیله نازل می‌باشد.

درکارکرد برج ‌های مدور باید زاویه پاشش آب روی پکنیگ‌‌ها- شبکه قطره گیر- تعداد دور بازوها واسپرینگلر طوری تنظیم شود که از پاشش آب به خارج برج خنک کننده جلوگیری شود. پکنیگ‌ها (Packing) یا همان پرکن‌های برج خنک کننده به انوع پکنیگ‌های فیلم یا لایه‌ای- پکنیگ‌های پاششی یا اسپلش که از PVC و PP و PE و ABS ساخته می‌شوند.

نگهدارنده‌های (Supports)جهت سر هم کردن اجزاء برج خنک کننده استفاده می‌گردد که معمولاً از جنس گالوانیزه گرم یا فایبر گلاس تقویت شده هستند. نگهدارنده‌ها در برج‌های خنک کننده جهت اتصال تشتک به بدنه- نصب الکتروموتور – مهار پکنیگ‌ها و به عنوان پایه نصب در برج‌های مدور بالای 150 تن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پکینگ برج خنک کننده

در برج خنک کننده مکعبی از دو نوع پکینگ فیلم و پکینگ اسپلش می توان استفاده کرد. نوع پکینگ فیلم در کاربرهای متفاوت دارای مشخصات متفاوت می باشد. در سیستم های تهویه مطبوع به جهت جلوگیری از رسوب گیری و از طرفی افزایش راندمان معمولا از پکینگ های فیلم 19 مکیلی متر با ضخامت 300 تا 500 میکرون استفاده می شود. پکینگ های فیلم بکار رفته در برج خنک کننده مکعبی از جنس PVC یا PP در ضخامت های مختلف با گام های متفاوت از نوع مقاوم در برابر اشعه UV با گرید دارویی می باشد.

فن برج خنک کننده

فن برج خنک کننده وظیفه گردش هوا بروی پکینگ های برج و تبادل حرارتی بین آب و هوا را بر عهده دارد. با کاهش وافزایش سرعت فن می توان راندمان برج و دمای آب خروجی از برج را کنترل کرد. کنترل سرعت گردش فن و الکتروموتور فن برج توسط درایو یا اینورتر انجام می شود.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت برج خنک کننده را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: برج خنک کننده , ,
:: برچسب‌ها: پکینگ برج خنک کننده - فن برج خنک کننده - برج خنک کننده - برج خنک کن -کولینگ تاور - قیمت برج خنک کننده ,
:: بازدید از این مطلب : 334
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

برج خنک کننده چیست؟

برج خنک‌کننده یا همان کولینگ تاور وسیله‌ای برای دفع حرارت آب مورد استفاده در چگالنده به جو از طریق تبادل حرارتی با هوا است. برج‌های خنک‌کن معمولاً باتبخیر آب، حرارت ایجاد شده در یک واحد شیمیایی را دفع کرده و سیال سرویس را تا دمای حباب مرطوب هوا پایین می‌آورند؛ البته باید در نظر داشت در برخی از برج‌های خنک‌کن با چرخه بسته که به برج خنک‌کن خشک مشهور هستند، کاهش دمای سیال سرویس صرفاً تا دمایی نزدیک به دمای حباب خشک هوا امکان‌پذیر است.

به عبارت ساده‌تر، کولینگ تاور سیستمی است که از آن به جهت خنک سازی آبی در فرآیندهای سردسازی سیستم‌های تهویه مطبوع، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و غیره استفاده می‌گردد.

کولینگ تاور

اساس کار برج خنک کننده

اساس کار برج خنک کننده یا کولینگ تاور بر مبنای برقرار سطح تماس زیاد آب تا حد ممکن با هوا برای مدت زمان طولانی می باشد. در نوع اسپری برج خنک کننده، کل زمان تماس آب و هوا می تواند با افزایش ارتفاع برج، افزایش یابد که باعث افتادن آب از فاصله بیشتر می شود. در صورتی ارتفاع برج را بینهایت در نظر بگیریم، دمای آب سرد تولیدی برابر با مرطوب هوا و دمای هوای خروجی نیز برابر با دمای آب داغ ورودی (محدوده ی سایکرومتریک) خواهد بود.

انواع برج خنک کننده (کولینگ تاور)

به طور کلی عملکرد انواع برج خنک کننده را می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد:

دسته اول برج خنک کننده یا کولینگ تاور مرطوب بوده که در این دسته آب بر روی پکینگ برج خنک کننده ریخته شده و در اثر مجاورت با هوا خنک می شود.

در دسته دوم که به نوع خشک شناخته میشود آب درون لوله ها با کمک فن خنک شده که این دسته از برج های خنک کننده بیشتر در مناطق کم آب و یا مکان هایی که سلامت آب دارای اهمیت بالایی باشد استفاده می شود.

دسته سوم از انواع کولینگ تاور که ترکیبی از مورد اول و دوم است به این صورت می باشد که آب دورن لوله ها به کمک فن و پاشش آب بر روی لوله ها خنک می شود دسته سوم به عنوان برج خنک کننده مدار بسته نیز شناخته میشود. کاهش دمای آب خروجی از این گروه برج های خنک کننده نسبت به دسته دوم  بیشتر می باشد.

از برج خنک کن در سیستم خنک‌کاری ، پتروشیمی یا سایر واحدهای شیمیایی مشابه نیروگاه های حرارتی و سیستم‌های اچ وی ای سی برای تهویه مطبوع ساختمان استفاده می‌شود. دسته‌بندی برج‌های خنک‌کن بر اساس نوع تماس هوا با آب صورت می‌گیرد؛ متداول‌ترین گونه‌های برج خنک‌کن بر اساس مکانیزم‌های جابه‌جایی طبیعی و جابه‌جایی اجباری تقسیم‌بندی می‌شوند.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت برج خنک کننده را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: برج خنک کننده , ,
:: برچسب‌ها: کولینگ تاور , برج خنک کننده , برج خنک کن , قیمت برج خنک کننده , قیمت برج خنک کن , برج خنک کننده فایبرگلاس , برج خنک کننده مکعبی ,
:: بازدید از این مطلب : 218
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zg

یک کولر گازی اسپلیت از دو قسمت اصلی تشکیل شده است - یک کمپرسور واقع در خارج و یک واحد داخلی برای خروجی هوا. بر خلاف داکت اسپلیت که به یک سری کانالهای متصل به شبکه در سراسر سقف نیاز دارد ، کولرهای گازی اسپلیت به مجموعه ای از لوله ها متصل می شوند تا فضای خارجی را به واحد داخلی متصل کنند و به همین دلیل از آن به عنوان یک سیستم تهویه مطبوع مینی اسپلیت بدون کانال یاد می شود. مبرد از طریق لوله های مسی پراکنده می شود که در سیستم چرخش می یابد تا هوای گرم یا سرد تولید کند.

کولر گازی اسپلیت

از نظر انرژی ، یک سیستم تقسیم شده با بالاترین درجه ENERGY STAR نه تنها به سیستم شما امکان می دهد تا انرژی بیشتری داشته باشد ، بلکه به تمیز حفظ محیط زیست کمک می کند و با کاهش مصرف انرژی هزینه قبض برق مصرفی را کاهش می دهد.

اگر زمان نصب یک واحد AC جدید ، کولر گازی اسپلیت جدید یا زمان جایگزینی کولر گازی اسپلیت قدیمی با سیستم کارآمدتر از قبل فرا رسیده است ، در اینجا یک گزینه کارآمد برای مصرف انرژی وجود دارد که می خواهید در نظر بگیرید. یکی از رایج ترین سیستم های تهویه مطبوع که در خانه ها بدون کانال کشی به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر این به سیستم گرمایشی و سرمایشی فعلی شما کمک می کند ، سیستم کولر گازی اسپلیت است.

انتخاب کولر گازی اسپلیت

کولر گازی اسپلیت را می توان از فروشنده های گوناگونی خرید. برای خرید اسپلیت از یک شرکت تهویه مطبوع خصوصی ، یک خرده فروشی که فقط در سیستم های تهویه مطبوع تخصص دارد ، یک خرده فروش مانند یک فروشگاه بزرگ یا یک شرکت ، یا می توانید بصورت آنلاین خریداری کنید. صرف نظر از اینکه کولر گازی را از کجا خریداری می کنید ، حتما قبل از خرید ، اطلاعات لازم را در ابعاد ، اندازه و ظرفیت آن داشته باشید.

یک گام مهم در تصمیم گیری برای خرید ، انتخاب کولر گازی اسپلیت با اندازه مناسب است. این زمانی است که شما به خدمات تخصصی یک متخصص نیاز دارید.

جایگزینی برای داشتن اندازه گیری یک پیمانکار معتبر خصوصی ، اندازه گیری هر اتاق را خودتان انجام دهید. اطلاعات را به خرده فروشی که در آن واحد را خریداری می کنید ببرید و از کارکنان واجد شرایط آنها برای نصب سیستم AC جدید به شما مشاوره می دهند.

هر کدام از گزینه ها را که انتخاب کنید ، انتخاب کولر گازی با ظرفیت مناسب در صرفه جویی در مصرف برق و کاهش هزینه ها تاثیر بسیاری دارد.

هنگامی که پیمانکار یا متخصص خرده فروشی واحد اندازه صحیح لازم را برای گرم کردن و خنک کردن خانه تعیین کرد ، چند دقیقه وقت بگذارید تا در مورد بازده انرژی تمام واحدهایی که در نظر دارید تحقیق کنید. رتبه بندی انرژی یا برچسب ENERGY STAR  متصل به هر دستگاه را بررسی کنید. این اطلاعات به شما در تصمیم گیری نهایی کمک می کند.

نصب کولر گازی اسپلیت

یک نکته مهم که باید بخاطر بسپارید نصب صحیح کولر گازی اسپلیت بدون مجرای جدید است. اگر به درستی نصب نشود ، سه اتفاق می افتد.

  1. این سیستم در ظرفیت واقعی خود گرم و خنک کننده نخواهد بود.
  2. چون کارایی موفقی ندارد ، افزایش قبض برق را تجربه خواهید کرد.
  3. مانند اکثر دستگاه ها ، اگر دستگاه به روشی که برای کار طراحی شده است کار نکند ، فشار اضافی باعث کاهش عمر دستگاه می شود.

مزایای کولر گازی اسپلیت


اگر خانه شما کانال کشی ندارد ، کولر گازی اسپیلت گزینه خوبی است زیرا هزینه اضافی نصب کانال در هر اتاق را متحمل نمی شوید.

سیستم واحد در یک منطقه کوچک به خوبی کار می کند و گرمایش یا سرمایش کافی را فراهم می کند. استفاده از آن به همراه منابع دیگر می تواند دمای محیط را خوشایند و دلنشین کند.

یک مزیت بزرگ برای سیستم های تهویه مطبوع اسپلیت ، گزینه توسعه سیستم با خروجی هوای اضافی برای اتاق های دیگر است. هر یک از آنها دارای ترموستات مخصوص به خود است که به شما امکان می دهد تا در صورت لزوم کنترل فردی روشن یا خاموش شود که به آن نصب کولر گازی مولتی اسپلیت نیز می گویند.

با خروجی های اضافی هوا ، تنها نصب اضافی لازم لوله مسی است که کمپرسور خارجی را به هر خروجی هوا متصل می کند.

از سرمایه گذاری خود محافظت کنید

نکته اصلی این است که از سرمایه گذاری خود فقط با استفاده از خدمات یک پیمانکار مجاز یا یک نماینده معتبر برای انجام نصب محافظت کنید. اگر تصمیم دارید خودتان این کار را انجام دهید یا فردی غیرمجاز را برای انجام کار استخدام کنید ، در بیشتر موارد ، ضمانت کولر گازی اسپلیت را باطل می کنید. در صورت خرابی یا سو عملکرد سیستم ، ضمانت باطل هیچ فایده ای نخواهد داشت. این کار را از ابتدا شروع کنید و نصب کولر گازی اسپلیت را به یک فرد دارای مجوز و با تجربه بسپارید.

به خاطر داشته باشید شخصی که نصب را انجام می دهد با یک مبرد کار خواهد کرد. آنها ممکن است نیاز به داشتن مبرد داشته باشند پروانه ای که ثابت می کند آنها صلاحیت اداره ، نصب ، حذف یا دفع مواد را دارند. کولر گازی اسپلیت ممکن است یک سیستم تهویه مطبوع سنتی فرض شود اما ثابت شده است که گزینه ای مقرون به صرفه برای خانه هایی است که فاقد کانال هستند. همراه با سایر اشکال گرمایش یا سرمایش ، مانند کولر گازی پرتابل یا پنجره ای و کولر گازی ایستاده و... این دستگاه در اشکال متفاوت به شما کمک می کند ضمن کاهش برق مصرفی و هزینه برق هوایی خنک و مطبوع را برای شما به ارمغان می آورد.

اطلاعات فنی و تخصصی و قیمت کولر گازی در انواع برند ها ، مدل ها و ظرفیت ها را در سایت بامین تهویه مشاهده نمایید.



:: موضوعات مرتبط: کولر گازی , ,
:: برچسب‌ها: کولر گازی , کولر گازی اسپلیت , قیمت کولر گازی , فروش کولر گازی , خرید کولر گازی , کولر گازی اینورتر , کولر گازی ایستاده , کولر گازی پرتابل ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 فروردين 1400 | نظرات ()